Bílé víno
Základní surovinou pro výrobu bílého vína jsou hrozny tzv. bílých moštových odrůd révy vinné. Při jeho výrobě se rmut (rozdrcené bobule) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny. Odrůdy označované jako červené (mají načervenalé bobule – např. Tramín červený) rovněž slouží k výrobě bílých vín. Bílé víno se však dá vyrobit i z modrých odrůd, pokud se zkvasí jen jejich mošt, který u většiny odrůd neobsahuje téměř žádná barviva. Bílé víno vyrobené z modrých hroznů bez nakvášení se může nazývat klaret.
Cuvée Boží muka z Pálavy od Vinařství Jiří Šilinek z Pavlova je krásným vyrovnaným polosladkým vínem. Pokud holdujete pár kostkám cukru je to skvělá volba!
Když polosuchý Hibernal, tak jedině z Pálavy a jedině od Vinařství Jiří Šilinek z Pavlova! Pokud milujete polosuché víno a máte rádi ovocnou vůni s příjemnou kyselinkou, tak Vás...
Pálava jedině z Pálavy a ta NEJlepší je od Vinařství Jiří Šilinek z Pavlova! Pokud milujete polosladké víno, tak tohle je trefa do černého!
Pálava jedině z Pálavy a SUCHÁ jedině od Vinařství Jiří Šilinek z Pavlova! Pokud milujete suché víno a máte rádi ovocnou vůni, tak tahle Vás OČARUJE!
Rulandské šedé z Pálavy od vinařství Kořenek z obce Bavory je skvělé suché víno ročníku 2023. Krásná plnost, hebkost, vysoký extrakt, pomerančové tóny ve vůni spojené s dojmy...
Ryzlink rýnský z Pálavy od vinařství Kořenek z obce Bavory je skvělé suché víno ročníku 2023. Víno králů, ideální pro chuťové buňky, které vědí co chtějí!
Ryzlink vlašský z Pálavy od Vinařství Ilias z Pavlova. Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější vlašáky jsou z Pálavy, mají zde svůj domov a pokud hledáte ten NEJLEPŠÍ, tak tady je!
Sylvánské zelené od Vinařství Kořenek z obce Bavory je jedním z velice zajímavých vín co máme. Krásné, mírně kořenité víno, které nesmí chybět v pohárku každé smyslné ženy.
Tramín červený od Vinařství Kořenek z obce Bavory je zcela jistě jedním z nejzajímavějších vín co máme. Krásné osobité víno, které nesmí chybět v pohárku každé náročné ženy.