Šumivé víno - BRUT
Na výrobu šumivých vín používají u Šilinků vína z jejich produkce, konkrétně u tohoto šumivého vína se jedná o Veltlínské zelené.
Kategorie: | Víno z Pálavy |
---|
Obsah alkoholu | 13,5 % |
---|---|
Ročník | 2019 |
Obsah cukru | 6 g/l |
Barva vína | Bílé víno |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | BRUT |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Jiří Šilinek bylo založeno v roce 1990 a navázali na mnohaletou tradici pěstování révy vinné a výroby vína na Pálavě. Profilují se jako rodinný podnik s roční produkcí do deseti vagónů hroznů. Vinice mají ve vybraných viničních tratích na pálavských svazích a tyto se vyznačují vysokým obsahem volného vápna v půdě. Tato skutečnost dává vínům nenapodobitelnou minerální dochuť. Vinohrady mají v programu Integrované produkce. Hrozny jsou zpracovány reduktivní metodou. Po alkoholové fermentaci a vyškolení zrají naše vína v ležáckém sklepě. Vína se vyrábějí moderní reduktivní metodou přinášející ovocité aromata. Červená vína se vyrábějí ve vinifikátorech nejprve studenou macerací bez fermentace a následnou teplou fermentací. Tato vína zrají před lahvováním v klasických i barikových sudech. Jsou tradičními výrobci vín ledových a slámových.
Při sběru odrůd révy vinné se snaží o maximálně šetrné zacházení s hrozny. Ty převáží v co nejkratší době z vinice do zpracovatelského sklepa. Vinný mošt lisují v pneumatických lisech po maceraci při zchlazeném rmutu.
Odrůda Pálava byla dokonce vybrána jako mateční vinice pro množení této odrůdy. To je obrovský úspěch a zhodnocení dlouholeté precizní práce.