Ilias - Pavlov
Vinařství je vskutku rodinného charakteru - veškeré práce zastávají vlastními silami rodinní příslušníci (pravda s občasnou vydatnou výpomocí přátel a známých). Historie vinařství je sice poměrně krátká, ale zato dynamická. Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1998, kdy si pan Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Stavení společně s bratrem Tomášem přestavěli do dnešní obyvatelné podoby. A když při čekání na nějaký ten úlovek přemýšlel, jak nejlépe zabezpečit početnou rodinu, napadlo ho, že by si mohl zkusit vyrobit vlastní víno. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl ve vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem.
V roce 2011 bylo ukončeno přechodné období a od té doby vyrábí vína v bio kvalitě. Laicky řečeno, vína neošetřuje chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používá šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi.
Jiří Ilias - "K naší filozofii patří také značná míra volnosti, kterou dopřáváme našim zákazníkům. Na našich etiketách totiž nenajdete popis, jaké chutě a vůně v té či oné lahvi hledat. To vše ponecháváme zcela na představivosti, chuťových pohárcích a čichových buňkách milovníků našich vín."
Ryzlink vlašský z Pálavy od Vinařství Ilias z Pavlova. Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější vlašáky jsou z Pálavy, mají zde svůj domov a pokud hledáte ten NEJLEPŠÍ, tak tady je!
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem